10.3.11

Supa cu dovleac si legume



INGREDIENTE:
- jumatate de dovleac pentru placinta
- 1/2 kg rosii proaspete (sau conserva de rosii in suc propriu)
- 3 cartofi potriviti
- 3 morcovi
- un ardei gras
- o ceapa
- un pahar de vin alb
- ulei de masline, 3 frunze de dafin, sare, un catel usturoi
- patrunjel si marar
- smantana

PREPARARE:
- dovleacul curatat se lasa sa stea cu sare jumatate de ora apoi se scurge- in uleiul incins se prajesc: ceapa tocata, ardeiul felii, usturoiul tocat si morcovul felii rotunde
- se adauga dovleacul cubulete, se toarna un pahar de vin si un litru jumatate de apa sau supa. lichidul trebuie sa fie un pic mai sus de legume
- adaugati cartofii cubulete, rosiile, dafinul, patrunjelul si mararul
- gatiti pana cand legumele sunt fierte
- serviti cu smantana, patrunjel si marar verde

No comments:

Post a Comment