11.3.11

Pui lamaiat, reteta chinezeasca



INGREDIENTE:
- 4 buc piept de pui taiat felii
- 65 gr amidon de porumb
- 50 ml supa de pui sau legume
- 100 ml suc de lamaie
- 2 oua
- 1 ardei iute tocat
- 2 linguri sos de soia
- o lingura zahar brun
- 2 lingurite coaja rasa de lamaie
- 3 linguri unt de arahide
- o lingurita condimente asiatice
- o lingurita jumatate de amidon dizolvat intr-o lingura de apa
- 2 lingurite gimbir proaspat ras
- 1 catel de usturoi tocat
- 3 fire de ceapa verde tocate pe diagonala
- o lingura seminte de susan
- o mana de coriandru proaspat tocat
- ulei pentru prajit

PREPARARE:
- tavaliti pe rand bucatile de carne prin amidon apoi prin oul batut si scurgeti bine, apoi iar prin amidon si le prajiti in wok (sau o tigaie inalta) in ulei incins pana devin crocante, apoi le scoateti pe bucati de hartie sa eliminate excesul de grasime
- pana terminati de prajit va trebui sa mai adaugati ulei asa ca nu uitati sa-l incingeti bine inainte
- intr-un bol amestecati bine: supa de pui, sucul de lamaie, sosul de soia, zaharul brun, coaja de lamaie si ardeiul iute
- incingeti untul de arahide si frigeti in tigaie usturoiul si ghimbirul timp de 30 de secunde apoi adaugati sosul de lamaie preparat anterior. Nu uitati sa amestecati pana aduceti sosul la fierbere
- adaugati amidonul dizolvat in apa si amestecati pana se ingroasa sosul
- adaugati bucatile de pui si tineti pana se imbiba cu sos cam 2 minute
- adaugati restul ingredientelor (ceapa, susan, coriandru, condimente) si opriti focul
- se serveste cu orez sau salata

No comments:

Post a Comment