7.3.11

Placinta cu fasole, branza si carne de oaie - bucatarie tunisiana


Tajine Malsouka, reteta din bucataria tunisiana.

INGREDIENTE:
- 350 gr carne dezosata de oaie
- 50 gr parmezan
- 100 gr branza
- 30 gr unt
- 50 gr fasole
- 12 foi de aluat
- 8 oua
- 100 ml ulei
- 1 ceapa
- sare, piper, sofran

PREPARARE:
- fasolea se lasa 8 ore in apa rece, apoi se spala si se scurge;
- carnea taiata cubulete se sareaza-pipereaza si se prajeste cateva minute  in ulei incins impreuna cu ceapa taiata rondele;
- apoi se adauga fasolea si apa cat sa acopere totul, iar cand incepe sa fiarba se micsoreaza flacara;
- dupa ce a fiert carnea se ia vasul de pe foc si se toarna deasupra un amestec din oua batute cu parmezan si branza rase (se amesteca bine adaugand sofranul)
- se unge un vas termorezistent cu unt si se pun  pe fund 6 foi de aluat, apoi se toarna compozitia peste ele si se acopera cu restul de foi;
- se da la cuptor la foc mic pana se rumeneste.

No comments:

Post a Comment