10.3.11

Baclava


INGREDIENTE:
- 500 gr foi de placinta
- 100 gr unt topit
- 500 gr miez de nuca
- pentru sirop : 2 pahare apa, 500 gr zahar vanilat, vanilie.

PREPARARE:
- Se unge tava cu de cuptor cu putin unt si se aseaza 2-3 foi de placinta, stropite si ele cu unt fiecare in parte
- deasupra lor se presara un strat subtire de nuci pisate
- se pune o noua foaie de placinta, apoi un nou strat subtire de nuci, continuandu-se operatia aceasta pana mai raman 3-4 foi de placinta, ce urmeaza a se pune deasupra ca ultim etaj
- se inmoaie un cutit in unt fierbinte si se taie aluatul din tava in dreptunghiuri (romburi) cu latura de 7 cm
- prin taieturile facute cu cutitul se toarna unt topit cat sa patrunda pana la fund
- se pune tava o ora in cuptor la foc mic
- cand incepe sa se rumeneasca se toarna deaupra siropul deja preparat si se mai lasa cateva minute la cuptor, pana ce bucatile sunt bine patrunse de sirop
- se scot baclavalele pe platou si se mai toarna deasupra putin sirop

No comments:

Post a Comment