12.3.11

Carne de vita murata


INGREDIENTE:
- 2,5 kg carne de vita fara grasime
- 4 litri apa
- 620 gr sare
- 350 gr zahar
- o lingura ardei iute tocat
- o lingura seminte de coriandru
- o capatana de usturoi taiata in jumatate
- 4 frunze dafin
- cimbru, piper, boia

PREPARARE:
- faceti marinata din apa, sare, zahar, condimente si puneti pe aragaz
- dupa ce a inceput sa fiarba luati de pe foc si lasati la racit
- verificati daca saramura este suficientde sarata: puneti un ou in oala si daca pluteste e suficient, daca nu completati cu sare si scoateti oul
- intr-un vas de plastic puneti carnea, usturoiul si saramura
- carnea va pluti si trebuie sa o tineti complet in saramura cu o greutate deasupra (alt vas)
- acoperiti cu capac si tineti la frigider 5-14 zile, amestecand zilnic in bucatile de carne
- daca le tineti mai mult de 5 zile gustul va fi mai profund
- spalati carnea cateva minute in apa rece, apoi fierbeti 3-4 ore la foc mediu
- spumati si adaugati apa calda cand este necesar
- cand este gata scoateti usor din oala cu o paleta dedesubt pt a nu se rupe, desi asta inseamna ca este suficient de fiarta
- carnea poate fi servita rece sau calda, in sandwich cu ceapa sau mustar si castraveti murati in otet
- daca o serviti calda lasati-o sa se raceasca un pic inainte de taiere, iar de o puneti la frigider a doua zi se va felia mai bine

No comments:

Post a Comment