8.3.11

Negresa cu ciocolata


INGREDIENTE:
- 250 gr zahar
- 180 gr ciocolata menaj
- 180 gr unt
- 110 gr faina
- 3 oua
- 150 gr nuca
- esenta vanilie
- 1 praf de copt

PREPARARE:
- topiti untul pe baie de aburi si adaugati ciocolata
- mutati apoi vasul pe o flacara mica si lasati 10 minute sa se topeasca
- indiferent cat de tentat ar fi, nu amestecati compozitia altfel se va intari ciocolata si nu o veti mai putea topi
- dupa ce s-a topit complet amestecati cu o lingura de lemn si lasati sa se raceasca
- intr-un vas amestecati ouale cu zaharul si esenta de vanilie, apoi incorporati si ciocolata racita
- adaugati faina si apoi nucile amestecand compozitia cu o spatula dupa forma cifrei 8 pentru a o pastra aerata
- turnati intr-o tava acoperita cu folie de copt si coaceti 20-30 min la 160 grade
- lasati prajitura sa se raceasca 30 de min in tava inainte sa o taiati

No comments:

Post a Comment