10.3.11

Reteta turceasca de dovlecei umpluti cu legume


INGREDIENTE:
- 5-6 dovlecei rotunzi
- 4 cepe
- 5 catei usturoi
- 1/2 legatura patrunjel
- 1/2 legatura marar
- 2 rosii pt umplutura si 3 pentru capac peste dovlecel
- 3 ardei kapia
- 1 pahar ulei de masline
- 2 lingurite zahar
- menta, sare, piper.

PREPARARE:
- se taie capace dovleceilor si se scobesc
- ceapa taiata mare, usturoiul pisat si ardeiul taiat in rondele fine se prajesc in ulei incins
- se adauga rosiile taiate cubulete
- se pun apoi menta, mararul si patrunjelul tocate, sare, piper, zahar amestecand continuu
- acest amestec se introduce in scobitura de la dovlecel, iar capac se pune cate o jumatate de rosie
- se aseaza intr-o cratita la cuptor, pe foc mic, adaugandu-se apa calda

No comments:

Post a Comment