11.3.11

Pui Kiev


INGREDIENTE:
- 2 buc piept de pui
- 60 gr unt la temperature camerei
- 2 linguri patrunjel proaspat tocat
- 1 catel de usturoi tocat
- 2 linguri faina
- 1 lingura parmesan ras
- 100 gr pesmet
- 1 ou
- 6 linguri ulei pt prajit
- sare, piper

PREPARARE:
- intr-un bol mic amesteati: untul, patrunjelul, sare, piper, usturoi si apoi bagati amestecul intr-o punga pe care o veti folosi la umplerea puiului
- taiati buzunarele in fiecare piept de pui si umpleti-le cu amestecul de mai sus, apoi prindeti cu scobitori
- amestecati pesmetul cu parmesan iar in alt bol faina cu sare si piper
- treceti puiul prin faina, apoi prin ou batut si la final prin pesmet
- puneti bucatile de pui pe o farfurie si acoperiti cu folie de plastic, apoi lasati farfuria 30 min in frigider. Untul se va intari si nu va curge in tigaie
- frigeti puiul in ulei incins cate 5-6 min pe fiecare parte pan se rumeneste
- daca nu este patruns suficient puneti puiul la cuptor inca 7-10 min la 220 grade
- scoateti puiul pe servetele ca sa absoarba excesul de ulei
- serviti cu mujdei

No comments:

Post a Comment