25.6.15

Mititei din miel


INGREDIENTE:
- 500 gr carne de miel tocata
- 75 gr ceapa prajita
-  o legatura patrunjel tocata marunt
- ardei iute tocat marunt
- 2 linguri pasta de usturoi
- 2 linguri seminte coriandru
- 1 ou batut
- sare, piper
- pesmet pana se leaga
- ulei pentru prajit
PREPARARE:
- intr-o lingura de ulei se prajesc semintele de coriandru si ardeiul iute ca sa-si lase aroma apoi se lasa la racit si se piseaza in mojar
- se amesteca toate ingredientele (mai putin oul si pesmetul) si se tin o ora la marinat in frigider
- dupa marinare se pun si restul ingredientelor apoi se formeaza micii si se prajesc in ulei incins
- se pot coace si la cuptorul incins intr-o tava unsa cu ulei, cate 5-7 minute pe fiecare parte dar trebuiesc unsi cu ulei inainte sa-i intoarceti
- daca nu va place mielul reteta poate fi facuta cu vita sau pui

No comments:

Post a Comment