1.4.11

Tort de sarlota

INGREDIENTE:
- 8 oua
- 20 linguri zahar
- 1 litru lapte
- 3 pliculete gelatina (30 gr)
- 10 linguri stafide
- 4 linguri faina
- 5 linguri cacao
- 4 linguri smantana
- esenta de rom
- zahar vanilat
- 5 linguri nuca de cocos

PREPARARE:
- galbenusurile cu 10 linguri de zahar si cu laptele se pun pe foc si se lasa 4-5 clocote amestecand cu un tel sa nu se lipeasca, apoi se opreste focul si se amesteca in continuare cateva minute pana se raceste la temperatura degetului
- se amesteca cu gelatina diluata in apa cat sa o acopere, cacao si cu albusurile batute spuma cu restul de zahar
- la sfarsit se pun aromele si stafidele
- compozitia se toarna intr-un castron mare tapetat cu folie de plastic si se baga la frigider cand este suficient de rece
- a doua zi se rastoarna pe platou si se decoreaza cu cocos

No comments:

Post a Comment