1.4.11

Samosa, aperitiv indian


INGREDIENTE:
Pentru coca:
- o cana si jumatate faina
- 3/4 lingurita sare
- 2 linguri ulei
- 1 lingura suc de lamaie
- 1/4 cana + 2 linguri apa
- optional 1/4 lingurita seminte ajwain (condiment indian)
Pentru umplutura:
- 1,5 kg cartofi fierti, curatati si taiati cubulete
- 1/2 cana mazare congelata
- 1 ligura ghimbir proaspat ras si ardei iute tocat
- cateva fire coriandru verde tocat
- suc de lamaie si sare dupa gust
- 2 linguri ulei
- 1 lingurita boabe coriandru
- 1 lingurita seminte fenicul (fennel)
- 1/2 lingurita seminte chimen
- 1/2 lingurita condiment curry
- 1/2 lingurita zahar
- optional 1/8 lingurita Asafoetida (condiment indian) si 1/2 lingurita pudra de mango

PREPARARE:
- inmuiati semintele de coriandru si fenicul in cateva linguri de apa calduta si puneti deoparte
- intr-un bol amestecati faina, sare si ajwain, apoi adaugati 2 linguri ulei si amestecati pana cand uleiul este bine incorporat
- adaugati suc de lamaie si apa, apoi formati o coca pufoasa si ferma pe care o inveliti in folie de plastic si o lasati 20 minute la crescut
- amestecati cartofii cu lamaie, sare, zahar, coriandru, ghimbir, ardei iute, pudra mango, curry si semintele de coriandru si fenicul scurse bine
- in 2 linguri de ulei incins prajiti chimenul, mazarea verde si asafoetida timp de 1-2 minute pana se inmoaie mazarea, apoi adaugati amestecul de cartofi si gatiti cateva minute dupa care lasati la racit
- impartiti coca in portii un pic mai mari decat mingea de ping-pong, pe care le intindeti cu facaletul in forme ovale si le taiati in jumatate (pe scurt)
- ridicati un capat pe care il ungeti cu apa si apoi lipiti celalalt capat peste, rezultand un con
- presati cu degetele pana se sigileaza si apoi umpleti conul cu amestecul de cartofi
- la urma sigilati marginile ramase folosind iarasi apa si presand cu degetele
- prajiti in ulei incins pana devin aurii si serviti cu sosuri indiene (Tamarin Chutney, Mint Chutney) sau ktchup

No comments:

Post a Comment