11.3.11
Blat de pizza
INGREDIENTE:
- 220 gr faina
- 1/2 lingurita sare
- 1/8 lingurita piper
- 1/2 lingurita pudra de usturoi
- 1/2 lingurita zahar
- 1/2 lingurita drojdie
- 3/4 cana apa
- 1/2 lingurita ulei
- faina pt framantat
PREPARARE:
- dizolvati drojdia si zaharul in apa calda si lasati deoparte 10 minute
- amestecati faina si condimentele si incorporati drojdia
- coca obtinuta o ungeti cu putin ulei si lasati la crescut o ora intr-un loc calduros
- framantati iarasi coca dupa ce ati uns degetele cu putin ulei si o lasat iar la crescut inca o ora
- presarati faina pe masa si framantati coca 4-5 minute presarand faina cand devine lipicioasa
- daca este prea moale pt a lucra cu ea, tineti coca intr-o punga, in frigider, pt 30 min sa se intareasca
- impartiti in 2 si dati forma dorita, cu mainile sau cu facaletul. vor iesi 2 pizza medii
- incalziti cuptorul la temperatura maxima
- presarati malai in tava de copt si puneti blatul deasupra
- coaceti 4-5 minute pana cand crusta este usor galbuie
- apoi adaugati sosul de pizza, cascaval si topping-ul dorit
- coaceti pana cand cascavalul este topit
Etichete:
drojdie,
faina,
pudra usturoi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment