9.12.11

Pui vindaloo, reteta indiana


INGREDIENTE:
- 3 buc piept de pui
- suc de lamaie
- 2 linguri otet din vin alb
- 2 cepe medii
- 5 lingurite garam masala (ammestec indian de condimente)
- 1 lingurita chimen
- 1 lingurita coriandru macinat
- 1 lingurita piper cayenne
- ½ lingurita seminte de mustar
- ½ lingurita chimen macinat
- ½ lingurita scortisoara pudra
- ½ lingurita chilli pudra
- un praf de sare
- frunze de coriandru pentru garnisire

PREPARARE:
- se face un sos din sucul de lamaie, otet, ceapa, seminte de mustar si condimente
- se adauga puiul si se lasa la marinat 3-4 ore
- se prajeste ceapa in ulei pana devine transparenta si se adauga usturoi, ghimbir, condimente, sare si se amesteca
- apoi se adauga si puiul care se prajeste pana devine opac la culoare
- se reduce focul si se coace 20 min timp in care se mai amesteca
daca este nevoie mai adaugati apa ca sa nu iasa sosul prea gros sau uscat
- serviti fierbinte cu orez si garnisit cu frunze de coriandru

No comments:

Post a Comment